"Lang og dyb er vejen til succes"

Kilde: Hestemagasinet - uddrag af artikel

 

Norske sportsheste.no har i midten af maj (2016) offentliggjort resultaterne af en undersøgelse der viser, at fordelene ved at ride hesten lang og dyb, ikke kun er af fysisk karakter. Ifølge den norske undersøgelse, styrker den afslappende holdning også hestens mentale tilstand.

Det norske forsøg bekræfter ikke kun, at lang og dyb har positive følger for hestens fysik, men understreger også, at kemien mellem hest og rytter har betydning for hestens mentale velbefindende og dermed dens evne til at præstere.

Den norske undersøgelse bekræfter ligeledes, at den gode kemi mellem hest og rytter, ikke blot er ønskværdi, men i høj grad også,har stor betydning for hestens velbefindende.

Heste, der arbejdede under en rytter, de havde en god kemi med, havde et målbart lavere stressniveau, ligesom deres hjerterytme også lå på et lavere niveau.

Sidst men ikke mindst, har den norske undersøgelse vist, at der er en sammenhæng mellem hvordan hesten bærer sit hoved sammenholdt med samarbejdsvilje og tillid.

De heste, der frivilligt søgte ned, var også de heste, der fik de bedste karakterer i adfærdstesten. Disse heste var mere opmærksomme på deres rytter og udviste en mere positiv adfærd under arbejdet.

Et af de mest bemærkelsesværdige resultater i den norske undersøgelse er, at heste, der blevet redet lang og dyb, efterfølgende var mere modtagelige overfor tryk. Undersøgelsen påviser ligeledes, at de heste, der var anspændte under arbejdet, var knap så sensible over for tryk.

Dette understreger, at en afslappet hest har mere overskud til at arbejde og holde fokus på sin rytter.

Følg os på Facebook

Det sker...

Der er ingen kommende begivenheder

Skal du have part eller deltage i stævner skal du være med i Vestskovens Rideklub

Hestens velvære ...

Husk

Der er ingen kommende begivenheder

Vores Sponsorer

Rytterhuset

Rytterhuset - Alt i udstyr til dig og din hest" 

GILA Vinimport

Køb din vin samtidigt med at du støtter klubben!

Du kan læse mere om vinene fra Gila Vinimport på www.gilavin.dk

AP Skat Regnskab

Vi tilbyder hjælp til din skatteopgørelse, selvangivelse og årsopgørelse.

Læs mere om os på www.apskatregnskab.dk

Gå til toppen